Uitvaart Zwolle 2024 IJsselland Uitvaartzorg

Begrafenis Zwolle regelen

Wanneer u ons belt voor het melden van een (aankomend) overlijden wordt u altijd in alle rust te woord gestaan en direct geholpen. 24 uur per dag, 7 dagen per week. U heeft hier de tijd voor, het is niet nodig om ons direct te bellen. U kunt ons gerust al wel bellen, om overleg te hebben over wanneer wij kunnen komen helpen op een later tijdstip.

We spreken vaak over de laatste verzorging, maar in het licht van afscheid is het eigenlijk de eerste verzorging. Een liefdevolle en zorgvuldige verzorging staat aan het begin van afscheid nemen. U kunt ervoor kiezen om dit samen te doen met onze vrouwelijke overledenenverzorgers. Door velen wordt dit achteraf beschreven als troostend, verzachtend en helend. Wilt u dit niet, dan kunt u dit met een gerust hart aan ons overlaten.

Wat doen bij een overlijden


Persoonlijke en betrokken begrafenisondernemer, gevestigd in Zwolle, Overijssel

U kunt bij ons terecht voor het verzorgen van een begrafenis in Zwolle en Overijssel, maar wij verzorgen ook wekelijks uitvaarten in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Gelderland, Noord-Holland en Utrecht.

Hierdoor zijn wij ervaren en flexibel in het vormgeven van elke uitvaart, met en voor mensen met uiteenlopende achtergronden.

Neem contact met ons op


Begrafenis op maat in Zwolle

Wij bieden kleinschalige en persoonlijke uitvaartbegeleiding, met een hecht team uitvaartprofessionals. Moderne kwaliteit en liefdevolle zorg is waar IJsselland Uitvaartzorg voor staat.

Een vast aanspreekpunt en dagelijks contact. Zo zorgen we er samen voor dat alles klopt.

Over IJsselland Uitvaartzorg


Kosten voor een begrafenisondernemer in Zwolle

IJsselland Uitvaartzorg biedt kwaliteit en persoonlijke begeleiding bij een begrafenis in Zwolle. Alle tarieven zijn marktconform voor de regio Zwolle en Overijssel.


Uitvaartverzekering in Zwolle

Ook zonder uitvaartverzekering kunt u gebruik maken van onze dienstverlening. Het is geen verplichting om de uitvaartverzekeraar de uitvaart te laten verzorgen.


Uitvaartvereniging in Zwolle

Is er een lidmaatschap van een uitvaartvereniging? Wij nemen contact op met de uitvaartvereniging en bespreken met u van welke diensten of vergoedingen u gebruik kan maken in aanvulling op de dienstverlening van IJsselland Uitvaartzorg.


Wat kost een gemiddelde uitvaart of begrafenis in Zwolle?

In de algemene kostenindicatie begrafenis Zwolle is er uitgegaan van een begrafenis in een nieuw (eigen) particulier graf op de begraafplaats Nieuw Bergklooster, het graf heeft drie begraaflagen.

De kosten van een begrafenis in Zwolle, in dit voorbeeld op begraafplaats Bergklooster, zijn op basis van onderstaand voorbeeld in totaal vanaf € 7625,- (dit bedrag dient om een idee te geven, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden) in 2024.


Wat doet een uitvaartverzorger?

Door in deze tijd beschikbaar te zijn en alle vragen die er zijn rustig samen door te nemen, zorgen wij ervoor dat er ruimte en rust kan ontstaan voor waar het echt om gaat. Mensen die van elkaar houden.

Wij nemen uitgebreid de tijd voor de laatste verzorging en zorgen ervoor dat de opbaring met aandacht gebeurt en zo goed mogelijk blijft tot aan de uitvaart. Dit kan thuis of in een uitvaartcentrum in Zwolle.

Samen zorgen we voor een afscheid dat bij u past, met oog voor jong en oud. Of dat nu traditioneel is, een feestje met een toost op het leven of iets van beide. Thuis, op een bijzondere locatie, in het uitvaartcentrum, kerk of (natuur)begraafplaats.

Neem 24/7 contact op met IJsselland Uitvaartzorg via 038 20 54 038.


Begraafplaats Kranenburg

Kranenburg is qua oppervlakte één van de grootste begraafplaatsen van Nederland. Het is door de landschappelijke aanleg en mooie ligging een prachtige rustplaats. U vindt er bijzondere vogels, bloemen, bomen en meer dan 500 verschillende planten. Kranenburg is niet alleen een begraafplaats. Het is ook een prachtig park waar u wandelend of zittend kunt genieten van de mooie natuur.

Meer over Begraafplaats Kranenburg Zwolle.

Begraafplaats Bergklooster 

De oude begraafplaats

Het terrein is open en omzoomd door bomenrijen van linden, beuken en eiken. De grootste akker is het oudste gedeelte, deels 19e en begin 20e eeuw. 

Om de authentieke sfeer te behouden passen de nieuw te plaatsen grafmonumenten zich aan de oude. Verspreid over de hele begraafplaats zijn oude graven, waarvan afstand is gedaan, weer beschikbaar. Deze kunnen opnieuw worden uitgegeven.

Meer over Begraafplaats Bergklooster, oude gedeelte

Begraafplaats Bergklooster 

De nieuwe begraafplaats

De Vereniging Begraafplaats Bergklooster heeft aan het begin van de Bergkloosterweg een nieuwe begraafplaats aangelegd die in het jaar 2012 in gebruik is genomen. Aan de noordzijde ligt over de volle breedte een zonneborder, ontworpen door Harry Pierik. Kenmerkend voor de tuin is de grote verscheidenheid in soorten vaste planten, bladverliezende en bladhoudende struiken, bomen en bolgewassen in verschillende lichte tinten geel en aanverwante kleuren, die een zorgvuldig gecomponeerde, rijk gedetailleerde eenheid vormen.


Op Nieuw Bergklooster is gekozen voor een ruimere indeling. In tegenstelling tot het oude is het op Nieuw Bergklooster toegestaan het graf geheel te bedekken. Er mogen staande grafmonumenten met een tuin of plaat geplaatst worden en er kan ook gekozen worden voor een liggende zerk. Nieuw Bergklooster kan decennia lang graven aanbieden.

Meer over Begraafplaats Bergklooster, 
nieuwe gedeelte

Marisa Bremer is uitvaartbegeleider Zwolle en regio IJsselland Uitvaartzorg 2024 Uitvaart Zwolle

Mooi, vertrouwd en verzorgd

"Wij bieden kleinschalige en persoonlijke uitvaartbegeleiding, met een hecht team uitvaartprofessionals. 

Moderne kwaliteit en liefdevolle zorg is waar IJsselland Uitvaartzorg voor staat.

Een vast aanspreekpunt en dagelijks contact. Zo zorgen we er samen voor dat alles klopt."

Marisa Bremer
Uitvaartverzorger en eigenaar 
IJsselland Uitvaartzorg


Contact met IJsselland Uitvaartzorg

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.

Uitvaart Zwolle 2024 IJsselland Uitvaartzorg