Over IJsselland Uitvaartzorg


Het is fijn om het gevoel te hebben deel uit te maken van iets dat groter is dan jezelf. Met dat gevoel werken wij graag mee aan een mooi en passend afscheid. Iedere dag weer.


Een overlijden dragen we een leven lang met ons mee. Samen met een hecht team uitvaartprofessionals werken wij samen om het iets lichter te maken voor u. Dat doen we door u te informeren en ondersteunen bij alles wat komt kijken rondom een overlijden. 

We nemen uitgebreid de tijd voor de laatste verzorging, maken de mooiste rouwkaart en advertentie naar wens en ontzorgen tot in de details met onze vlotte organisatie, communicatie en jarenlange ervaring.


Samen zorgen wij ervoor dat er ruimte en rust kan ontstaan voor de zaken waar het echt om gaat: om u en uw dierbaren.


Een uitvaart zelf organiseren vraagt veel van ons als mens. Om alles met een hoofd en hart vol verdriet in korte tijd te regelen is niet makkelijk. Niet alledaagse keuzes tegenkomen rondom het opbaren, overleggen met familie, financiĆ«le zaken en de dag van de uitvaart organiseren. 

Wij zijn er voor u wanneer dat nodig is en wanneer u een deel zelf wilt verzorgen, dan ondersteunen wij u daarbij. Samen zorgen wij ervoor dat er ruimte en rust kan ontstaan voor de zaken waar het echt om gaat: om u en uw dierbaren. Tijd voor elkaar.

Marisa Bremer is uitvaartverzorger Zwolle en regio 2023 Kom nu in contact met Marisa via 038 20 54 038

Marisa, uitvaartverzorger

Na gewerkt te hebben binnen projectmanagement infrastructurele werken en in de complementaire zorg, heeft Marisa in 2019 de overstap naar de uitvaartzorg gemaakt. 'Gids rond de dood' vindt zij de mooiste omschrijving van haar werk. Marisa brengt rust, is altijd vriendelijk en kijkt naar wat wel mogelijk is. Zij heeft oog voor een ieders plek in het afscheid. Op losse wijze brengt zij structuur en overzicht in de organisatie van de uitvaart. Geheel naar wens van de nabestaanden, zonder zich op te dringen.

Esther en Petra, overledenenverzorgers

Soms kom je in je leven mensen tegen waarbij het wel heel uitzonderlijk goed klikt. Er ontstaat een verbinding voor het leven. Als je dan ook nog eens je grootste passie; de liefde voor de overledenenzorg, samen deelt ervaren Esther en Petra als een groot geschenk! Samen hebben zij jarenlang ervaring in de uitvaartbranche. 


Zij nemen jaren aan ervaring mee, nemen hun werk serieus en zijn tegelijkertijd vlot in de omgang. 

Marjolein, vormgever

Marjolein is professioneel vormgever en maakt de rouwkaart geheel naar wens van de familie. 

Marjolein zet de puntjes op de i en zorgt ervoor dat rouwkaart, rouwadvertentie en programmaboekje mooi op elkaar aansluiten.

Bent u op zoek naar een ontwerp voor een mooie en persoonlijke rouwkaart? Misschien weet u al precies wat u wilt en zoekt u alleen iemand die het voor u kan vertalen naar een ontwerp of bent u helemaal blanco? 

Marjolein kan u adviseren en samen komen we dan gegarandeerd tot een prachtige kaart. Ook kan zij adviseren en begeleiden met het drukwerk; papiersoort, gewicht, druktechnieken etc.

Katja, uitvaartspreker en uitvaartbegeleider

Katja is een Meander-gecertificeerd uitvaartbegeleider, een gids rond sterven, een gids in donkere tijden, bij verlies en verdriet. Tevens is zij spreker bij uitvaarten.

Sinds 2018 docent aan de opleiding die zij zelf heeft afgerond in 2013 bij Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle. 


Kyra, rouwfotograaf

In de foto's van Kyra ziet u een warme sfeer, kleur en betekenisvolle momenten terug. Zij fotografeert het liefst relaties van mens tot mens. Mooie, bijzondere, emotionele momenten. Kyra voelt ze aan en leg ze vast. 

Zij kan u een uitgebreide, professionele fotogalerij aanbieden met heel veel mooie momenten. 

Column 2023

Gepubliceerd in de Blauwvinger Courant, Stadshager Courant, Zwartewater Express, Meppeler Express en Vechtdal Krant.

Euthanasie column IJsselland Uitvaartzorg uitvaart Zwolle en regio 2023

Euthanasie

Want het in de ogen kijken van een mens, dat met opgeheven hoofd de dood in de ogen kijkt, blijft, bij ieder sterven en in iedere situatie, iets onbeschrijfelijk groots. 

Lezen

Uitvaartonderneming IJsselland Uitvaartzorg column 2023 Selamat Jalan

Selamat Jalan, Indisch Kind

Het verhaal van dit indische kind, dat alsnog zijn rechtmatige plek in de familiegeschiedenis heeft gekregen. Selamat Jalan, goede reis. šŸŒ»

Lezen

Column uitvaartverzorger Zwolle 2023

Lang leve het platteland

Na een paar uur sta ik buiten en ik besluit na een tijdje met mijzelf overlegd te hebben om naar de eerste boerderij die ik tegenkom te rijden en aan te bellen.
Lezen