Samen met

Een uitvaart staat alleen door samenwerking!

Kwaliteit en liefdevolle zorg samen met 

Marisa Bremer is uitvaartverzorger bij IJsselland Uitvaartzorg in Zwolle en omstreken

Uitvaartverzorger & eigenaar

Ik ben trots op IJsselland Uitvaartzorg en op de kwaliteit en liefdevolle zorg waar zij voor staat!

Mijn naam is Marisa Bremer, ik woon in en werk als zelfstandig uitvaartondernemer vanuit Zwolle, Overijssel. Daarnaast verzorg ik uitvaarten in opdracht van een grote landelijke uitvaartonderneming.

 

Dit doe ik nu geruime tijd met veel liefde en passie voor het vak. Vanuit Zwolle ben ik in een groot deel van Nederland actief: ik verzorg wekelijks uitvaarten in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Gelderland, Utrecht en Noord Holland.

 

Ik ben dus zeker niet gebonden aan IJsselland en Overijssel!

 

Mijn ervaring in het verzorgen van uitvaarten binnen en buiten Zwolle, zorgt ervoor dat ik goed op de hoogte ben van de laatste mogelijkheden en flexibel ben in het vormgeven van elke uitvaart.

Ik ben trots op IJsselland Uitvaartzorg en op de kwaliteit en liefdevolle zorg waar zij voor staat!

Uitvaartverzorging Zwollle

Postmortale Zorgteam


Soms kom je in je leven mensen tegen waarbij het wel heel uitzonderlijk goed klikt. Er ontstaat een verbinding voor het leven. Als je dan ook nog eens je grootste passie; de liefde voor de overledenenzorg, samen deelt ervaren wij dit als een groot geschenk! 

Wij zijn Petra Komdeur en Esther Nijssen en samen hebben we jarenlang ervaring in de uitvaartbranche en met een geschiedenis als zelfstandig ondernemer is Uitvaartassistentie Puur ontstaan. 


Uitvaartspreker Zwolle

Uitvaartspreker


Je kent me wel, ik ben Katja Soutberg. Ik was de leerkracht van je kinderen, de vriendin van je vriendin, de oma van het vriendinnetje van je dochter, jouw juffie, degene die de uitvaart begeleidde van je moeder, je lief, je kind of je opa. Misschien was ik daar toen je kleintje voor het eerst naar de kinderopvang ging of was ik je vroegere collega in de jeugdzorg, bij Yarden, het Vrije school onderwijs. 

Ik ben een Meander-gecertificeerd uitvaartbegeleider, een gids rond sterven, een gids in donkere tijden, bij verlies en verdriet. Tevens ben ik spreker bij uitvaarten.


Sinds 2018 ben ik docent aan de opleiding die ik zelf heb afgerond in 2013 bij Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle. Naast mijn werk als uitvaartbegeleider begeleid ik daar een dag in de week zeer gemotiveerde studenten op hun pad naar een functie in de uitvaartbranche.

Rouwkaart


Al jaren werk ik met veel plezier als grafisch ontwerper. Eerst bij verschillende bedrijven in dienst en sinds 2018 als freelancer vanuit huis. Ik ontwerp voornamelijk logo’s, huisstijlen, flyers, folders, kranten en magazine’s en ik houd me ook bezig met het ontwerpen en bouwen van websites.


Al snel na het starten van mijn eigen bedrijf kwam ik in contact met een uitvaartondernemer en zij zocht een ontwerper voor haar rouwkaarten. Via via kwamen daar steeds meer uitvaartondernemers bij en in 2022 kwam ik in contact met Marisa. Waardevolle samenwerkingen die ook heel verbindend zijn, juist omdat het gaat over zoiets intiems als de dood.


Het ontwerpen van rouwkaarten vind ik erg dankbaar werk omdat je een stukje kunt bijdragen tijdens zo’n heftige periode van rouw en verdriet. Ik probeer me dan ook altijd zoveel mogelijk in te leven zodat een kaart een blijvende herinnering kan zijn.


Ben je op zoek naar een ontwerp voor een mooie en persoonlijke rouwkaart? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Misschien weet je al precies wat je wilt en zoek je alleen iemand die het voor je kan vertalen naar een ontwerp of ben je helemaal blanco? Ik kan je adviseren en samen komen we dan gegarandeerd tot een prachtige kaart!

Rouwfotograaf Uitvaartfotografie Zwolle

Rouwfotograaf


Dankzij het fotograferen kwam ik er achter hoe belangrijk ik het vind om de connectie tussen de mens vast te leggen. Toen kwam Marisa op mijn pad.

Ik mag regelmatig op één van haar uitvaarten een hele waardevolle fotoreportage maken voor de familie. 

Dankzij de empathische en betrokken houding van Marisa, heeft elke familie tijdens de uitvaart alle ruimte om goed afscheid te kunnen nemen van hun dierbare. 

Een uitvaart is vaak een hele emotionele gebeurtenis waar ook veel onderlinge steun te vinden is. Dit afscheid leg ik dan vast zodat de familie voor altijd op deze laatste herinnering terug kan kijken.


Make up overledene IJsselland Uitvaartzorg Zwolle en omstreken

Cosmetische verzorging overledene

Met liefde verzorg ik de postmortale camouflage/make-up en hairstyling bij overledenen. Dit vind ik erg belangrijk en dankbaar om te doen, hen in de kist te laten zien zoals ze altijd waren, zodat mensen fijn afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

Met de juiste technieken zorgt de camouflage make-up voor een natuurgetrouwe uitstraling. Deze zorghandeling vereist naast vakkennis ook specifieke kleur- en materialenkennis. Ik beheers verschillende technieken om de tekenen van overlijden te camoufleren.

Een goed voorbeeld daarvan is de ‘no make-up look’. Het is een onzichtbare, zo natuurlijk mogelijke vorm van verzorging, die zowel bij de man en de vrouw wordt toegepast. Hierbij wordt de sterk verkleurde huid gecorrigeerd en gecamoufleerd. Denk aan de huid weer wat kleur geven en onderkoelde lippen wat  ‘warmer’ maken. 

Het is zo belangrijk dat je als nabestaande de overledene ziet zoals deze was tijdens het leven. Dit is de reden dat ik mij jaren geleden ben gaan specialiseren in post mortale make-up.
Enkele samenwerkingen

Het benoemen van enkele van onze samenwerkingen neemt het risico met zich mee het idee te geven anderen uit te sluiten. IJsselland Uitvaartzorg werkt samen met alle leveranciers. Onderstaande lijst dient enkel om u een idee te geven van mogelijkheden.Uitvaartkisten:
Hoogland
Beerenberg

Wikkeldoek en opbaarplanken:
Wikkelgoed

Vormgeving rouwdrukwerk:
rouwkaartdesign

Rouwadvertenties en virtuele rouwkaart:
Rouwmedia

Dragers op de dag van de uitvaart:
Ferentes
Handgemaakt dekentje voor een stilgeborene:
Fonseltjes

Afscheidsproducten voor overleden baby's en kinderen:
Amelius

Informatie en steun rondom het overlijden van een baby:
Stille levens Kennis Centrum Babysterfte