Uitvaart Dalfsen

Overlijden melden?
Bereik ons 24 uur per dag
via
038-2054 038 

Marisa Bremer is uitvaartbegeleider Zwolle en omstreken bij IJsselland Uitvaartzorg 2024

Hoogwaardige kwaliteit en liefdevolle zorg

Uitvaartbegeleiding in Dalfsen

"Wij bieden kleinschalige en persoonlijke uitvaartbegeleiding. Hoogwaardige kwaliteit en liefdevolle zorg is waar IJsselland Uitvaartzorg voor staat."

Marisa Bremer
Eigenaar en uitvaartverzorger
IJsselland Uitvaartzorg

Een begrafenis in Dalfsen 

Uitvaart Dalfsen verzorgd door Marisa Bremer van IJsselland Uitvaartzorg 2024

Opbaren Dalfsen

IJsselland Uitvaartzorg verzorgd een thuisopbaring voor u in Dalfsen. Het is mogelijk om te kiezen voor een thuisopbaring of voor het opbaren in een rouwcentrum in Dalfsen. 

Uitvaart Dalfsen verzorgd door Marisa Bremer van IJsselland Uitvaartzorg 2024

Crematie Dalfsen

Op korte reisafstand van Dalfsen vindt u  Crematorium Kranenburg te Zwolle

Begrafenis Dalfsen

De gemeente Dalfsen beschikt over drie algemene begraafplaatsen.

Begrafenis Dalfsen regelen

Wanneer u ons belt voor het melden van een (aankomend) overlijden wordt u altijd in alle rust te woord gestaan en direct geholpen. 24 uur per dag, 7 dagen per week. U heeft hier de tijd voor, het is niet nodig om ons direct te bellen. U kunt ons gerust al wel bellen, om overleg te hebben over wanneer wij kunnen komen helpen op een later tijdstip.

We spreken vaak over de laatste verzorging, maar in het licht van afscheid is het eigenlijk de eerste verzorging. Een liefdevolle en zorgvuldige verzorging staat aan het begin van afscheid nemen. U kunt ervoor kiezen om dit samen te doen met onze vrouwelijke overledenenverzorgers. Door velen wordt dit achteraf beschreven als troostend, verzachtend en helend. Wilt u dit niet, dan kunt u dit met een gerust hart aan ons overlaten.

Wat doen bij een overlijden.


Persoonlijke en betrokken begrafenisondernemer, gevestigd in Zwolle, Overijssel

Wij bieden kleinschalige en persoonlijke uitvaartbegeleiding, met een hecht team uitvaartprofessionals.

U kunt bij ons terecht voor het verzorgen van een uitvaart in Zwolle, maar wij verzorgen ook een uitvaart in Dalfsen, een uitvaart in Hattem of een uitvaart in Kampen. Wij bieden ook uitvaartbegeleiding in Hasselt en uitvaartbegeleiding in Ommen.

Hierdoor zijn wij ervaren en flexibel in het vormgeven van elke uitvaart, met en voor mensen met uiteenlopende achtergronden.
 
Drenthe, Friesland en Flevoland behoren ook tot ons werkgebied.
 
Neem vrijblijvend contact op via 038-2054 038 of [email protected] om de mogelijkheden te bespreken. 


Begrafenis op maat in Dalfsen

Wij bieden kleinschalige en persoonlijke uitvaartbegeleiding, met een hecht team uitvaartprofessionals. Moderne kwaliteit en liefdevolle zorg is waar IJsselland Uitvaartzorg voor staat.

Een vast aanspreekpunt en dagelijks contact. Zo zorgen we er samen voor dat alles klopt.

Over IJsselland Uitvaartzorg


Kosten voor een begrafenisondernemer in Dalfsen

IJsselland Uitvaartzorg biedt kwaliteit en persoonlijke begeleiding bij een begrafenis in Dalfsen. Alle tarieven zijn marktconform voor de regio.


Uitvaartverzekering in Dalfsen

Ook zonder uitvaartverzekering kunt u gebruik maken van onze dienstverlening. Het is geen verplichting om de uitvaartverzekeraar de uitvaart te laten verzorgen.


Uitvaartvereniging in Dalfsen

Is er een lidmaatschap van een uitvaartvereniging? Wij nemen contact op met de uitvaartvereniging en bespreken met u van welke diensten of vergoedingen u gebruik kan maken in aanvulling op de dienstverlening van IJsselland Uitvaartzorg.


Wat kost een gemiddelde uitvaart of begrafenis in Dalfsen?

De kosten van een begrafenis in Dalfsen liggen tussen de € 5000,- en € 10.000,- afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden (dit bedrag dient om een idee te geven, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden) in 2024.


Wat doet een uitvaartverzorger?

Door in deze tijd beschikbaar te zijn en alle vragen die er zijn rustig samen door te nemen, zorgen wij ervoor dat er ruimte en rust kan ontstaan voor waar het echt om gaat. Mensen die van elkaar houden.

Wij nemen uitgebreid de tijd voor de laatste verzorging en zorgen ervoor dat de opbaring met aandacht gebeurt en zo goed mogelijk blijft tot aan de uitvaart. Dit kan thuis of in een uitvaartcentrum in Dalfsen.

Samen zorgen we voor een afscheid dat bij u past, met oog voor jong en oud. Of dat nu traditioneel is, een feestje met een toost op het leven of iets van beide. Thuis, op een bijzondere locatie, in het uitvaartcentrum, kerk of (natuur)begraafplaats.


Neem 24/7 contact op met IJsselland Uitvaartzorg via 038 20 54 038.


Gemeentelijke begraafplaatsen in de Gemeente Dalfsen


De gemeente Dalfsen beschikt over drie algemene begraafplaatsen:

Begraafplaats Ruitenborgh

Op deze begraafplaats worden geen graven meer uitgegeven. Als hier nog iemand wordt begraven of een urn wordt bijgezet, dan gaat het om bijzettingen in eerder uitgegeven graven.

Adres: Mulertlaan 2, 7721 BT Dalfsen


Begraafplaats Welsum

Op deze begraafplaats kunnen twee grafkisten, boven elkaar, in één graf geplaatst worden. Tevens zijn hier urnengraven aanwezig en biedt deze begraafplaats een mogelijkheid tot het verstrooien van as. Asbussen kunnen bijgeplaatst worden in bestaande graven.

Adres: Oosterdalfsersteeg 2, 7722 SB Dalfsen


Begraafplaats Nieuwleusen

Op deze begraafplaats kan één grafkist geplaatst worden per graf. Op het nieuwe deel, dat in 2018 in gebruik genomen is, kunnen twee grafkisten boven elkaar in één graf geplaatst worden. De begraafplaats in Nieuwleusen beschikt ook over een urnenmuur, urnentuinen en urnenzuilen. Asbussen kunnen bijgeplaatst worden in bestaande graven. Ook is het mogelijk om as te verstrooien.
Adres: Ds. Smitslaan 16, 7711 BA Nieuwleusen


De uitgifte van een graf

Iedere inwoner van Nederland kan kiezen voor een bepaalde begraafplaats, er is geen verplichting om in de eigen gemeente of in de eigen woonplaats te worden begraven. Er kan in de gemeente Dalfsen pas een graf aangekocht worden zodra er iemand is overleden, vooraf een graf reserveren is niet mogelijk. Graven worden uitgegeven voor een periode van 30 jaar. Na deze periode kan de rechthebbende van het graf de uitgifte met 10 jaar verlengen. Wanneer er afstand gedaan wordt van de grafrechten of wanneer de grafrechten niet worden verlengd, dan vervallen de grafrechten aan de gemeente Dalfsen.


Kindergraven

Kindergraven zijn aanwezig op de begraafplaats Welsum en Nieuwleusen. Deze graven worden uitgegeven voor kinderen jonger dan 12 jaar.


Beplanting op het graf

In overleg met de beheerder kan beplanting op het graf worden aangelegd. De beplanting mag niet over de grafranden groeien en niet hoger worden dan één meter. Beplanting die niet (meer) voldoet of verwaarloosd is, kan door de beheerder worden weggehaald zonder dat de rechthebbende een schadevergoeding krijgt. Eventuele kosten komen voor rekening van de rechthebbende.


Onderhoud

Rechthebbenden zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de graven en de daarop aangebrachte grafmonumenten, planten en voorwerpen. De gemeente onderhoudt de paden, algemene beplanting, de grasvelden, omheining en de toegangspoorten.


Grafmonumenten

Een vergunning voor het plaatsen van een gedenkteken hoeft niet apart aangevraagd te worden, deze wordt tegelijk met de uitgifte van het graf verleend. De regels voor graven, as bezorging en gedenkplaten alsmede voor grafbedekking treft u aan bij Documenten.

Bron: Gemeente Dalfsen
Neem contact met ons op

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.

Uitvaart Dalfsen verzorgd door Marisa Bremer van IJsselland Uitvaartzorg 2024